Menadzment u gastronomiji

Menadžment u Gastronomiji

Spoj kvaliteta usluge i vrhunske hrane

3 GODINE
180 ESPB

 

Iskusi jedinstveno obrazovno iskustva, koje ćete oblikovati u stručnjaka iz oblasti gastronomije. Ako želiš da budeš šef kuhinje, menadžer restorana, konsultant iz oblasti gastronomije, inovator u ishrani i kreiranju novih načina ishrane, studijski program Menadžment u gastronomiji je namenjen Tebi!

Stvaranje izvanrednih iskustava kroz savršen spoj hrane, usluge i organizacije.

Studenti će u okviru programa shvatiti značaj i ulogu savremene gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama pripreme hrane različitih svetskih kuhinja i raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda.

Šefovi uglednih kuhinja, vlasnici i menadžeri restorana i hotela su deo nastavnog procesa, što znači da će studenti značajno osnažiti svoju mrežu kontakata i poznanstava sa ekspertima iz oblasti gastornomije.

 

Terenska nastava je obavezan deostudentske prakse, omogućava se jedinstvena prilika da se steknu znanja i veštine o tradicionalnim proizvodima, namirnicama i kuhinjama, kao i najnovijim svetskim gastronomskim trendovima.

Tokom studija, studenti prolaze kroz tri profesionalne plaćene prakse u ekskluzivnim hotelima, restoranima i centrima za ugostiteljstvo (HORECA centri), što im omogućava da se direktno upoznaju sa najnovijim trendovima i tehnologijama u svetu gastronomije i enologije. Ove prakse pružaju studentima jedinstvenu priliku za usavršavanje i razvijanje stručnih veština kroz rad sa iskusnim profesionalcima.

 

Pored kulinarskih tehnika, studenti uče o planiranju i upravljanju resursima, kontroli kvaliteta, kao i o menadžmentu ljudskih potencijala u ugostiteljstvu. Takođe, program uključuje predmete koji se bave ekonomikom i finansijama u ugostiteljstvu, marketingom i održivim razvojem, što omogućava studentima da budu konkurentni i prilagodljivi na globalnom tržištu.

Kroz ovu kombinaciju teorije i prakse, studenti razvijaju sposobnosti za strateško razmišljanje i preduzetničke veštine, koje su ključne za uspeh u svetskoj gastronomiji. Program, takođe, uključuje savremene digitalne alate i tehnike za upravljanje poslovanjem, što studentima omogućava da se osposobe za rad u savremenim uslovima.

Završetkom ovog studijskog programa, studenti su spremni da preuzmu različite pozicije u gastronomiji, kao što su šefovi kuhinja, menadžeri sektora hrane i pića,
supervizori ili čak pokretači sopstvenih ugostiteljskih objekata.

Način izvođenja studija Jezik izvođenja studija Trajanje studija Trajanje semestra Ukupan broj ECTS bodova Zvanje nakon studija Broj profesionalnih praksi
Klasično i hibridno Srpski i engleski 6 semestra 15 nastavnih sedmica 180 Strukovni menadžer 5