Menadžment u hotelijerstvu i gastronomiji

Menadžment u hotelijerstvu i gastronomiji

Obezbedite kartu za prvu klasu u svetu vrhunskog hotelijerstva i gastronomije! 

3 GODINE
180 ESPB

MODULI

Menadžment u hotelijerstvu Menadžment u gastronomiji

Turizam sa pripadajućim hotelijerstvom i gastronomijom je mnogo više od industrije. To je specifičan način razmišljanja i života. Pružajući vrhunsku uslugu ulepšavamo sopstvene i živote gostiju, proširujemo kulturološke vidike i upoznajemo lepši, drugačiji svet.

Personalizacija je ključ tvog obrazovanja!

Kroz trogodišnji program Menadžmenta u hotelijerstvu i gastronomiji, studenti savladavaju predmete iz oblasti ekonomije, psihologije, ljudskih potencijala, menadžmenta, finansija, hotelskog poslovanja, projektovanja hotela i restorana, gastronomije, umetnosti u kulinarstvu.

Nastava je osmišljena tako da studenti stiču teoretska znanja u slušaonicama, a praktična u najmodernijim kuhinjama i gastronomskim laboratorijama u našem regionu. Svaki stručni predmet se realizuje u specijalizovanom prostoru (hotel, kuhinja, gastronomska laboratorija). Predavači su vrhunski profesionalni i visokoobrazovani kuvari, somelijeri i enolozi, menadžeri hotela i ugostiteljskih objekata, tehnolozi hrane, Polaganjem stručnih predmeta se mogu steći profesionalni sertifikati.

Hotelijerstvo

57

butik hotela, nezavisnih hotela, korporativnih hotela, glampig rizorta uključeno u realizaciju programa

  • Hotelske operacije
  • Odlučivanje u hotelijerstvu
  • Yield menadžment u hotelijerstvu
  • Upravljanje događajima
  • Hotelski inženjering
  • Upravljanje karijerom u hotelijerstvu
  • Primena softverskih rešenja u hotelijerstvu
  • Kontrola i revizija hotelskog poslovanja
  • Internship u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji i Kipru
pročitaj više

Gastronomija

47

hotela, restorana, specijalizovanih kuhinja i drugih kompanija uključeno u realizaciju programa

  • ehnologija životnih namirnica
  • Enologija i somelijerstvo
  • Umetnost kulinarstva
  • Primenjena estetika u gastronomiji
  • Kultura hrane i nutricionizam
  • Kreativna gastronomija
  • Bezbednost hrane i standardizacija
  • Konsultantski biznis u gastronomiji
  • Poslovanje sektora hrane i pića
  • Nacionalna i međunarodna gastronomija
  • Ekološka poljoprivreda i gastronomija
  • Internship u ugostiteljskim objektima u Srbiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Italiji.
pročitaj više

Plaćena praksa

Praksa je plaćena i obavezna na svakoj godini studija. Svaka praksa je strogo mentorisana od strane mentora u objektu i nastavnika Fakulteta. Standardi za objekte u kojima se obavlja praksa su:

  • hoteli – kategorizovani sa 4 i 5 zvezdica;
  • restorani – sa Michelin preporukom ili Michelin zvezdicom;
  • horeka (HORECA) centri – međunarodno sertifikovani centri sa profesionalnim kuhinjama i vrhunskim namirnicama.

Nastavne baze

Nastavne baze studijskog programa Menadžment u hotelijerstvu i gastronomiji su:

Pored nastavnih baza u kojima se realizuje deo praktične i terenske nastave, za potrebe obavljanja profesionalne plaćene prakse, uključeno je 57 hotela kategorizovanih sa 4 i 5 zvezdica iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Severne Makedonije.

Studijski program je prepoznat od strane FJ Culinary Consultants i Asocijacije hotelijera i restoratera Srbije HORES.

Eksluzivni partner programa je World Institute of Service Education WinsedSwiss.

 

Predmeti

I godina

  • Uvod u turizam
  • Ekonomika i organizacija poslovanja
  • Menadžment
  • Engleski jezik 1
  • Osnovi gastronomije
  • Međunarodna ekonomija
  • Psihologija
  • Informatika u poslovanju
  • Preduzetništvo
  • Kultura poslovnog ponašanja (I1)
  • Ekološki menadžment (I1)
  • Turizam i savremeni ekonomski koncepti (I1) – 2023/4
  • Stručna praksa I

II godina

  • Privredno pravo
  • Engleski jezik 2
  • Hotelsko poslovanje
  • Marketing
  • Menadžment ljudskih potencijala (I2)
  • Etika (I2)
  • Tehnologije životnih namirnica
  • Mendžment u hotelijerstvu
  • Upravljanje projektima (I3)
  • Strategijski menadžment (I3)
  • Principi i praksa hotelijerstva i gastronomije (I4)

III godina

  • Gastronomski menadžment
  • Upravljanje porodičnim biznisom
  • Finansijski menadžment
  • Izgradnja i opremanje ugostiteljskih objekata
  • Kreativna gastronomija sa estetikom (I5)
  • Upravljanje događajima u turizmu i hotelijerstvu (I5)
  • Strategijski menadžment poslovnih događaja (I5)
  • Turizam i održivi razvoj
  • Bezbednost hrane
  • Kultura hrane i nutricionizam (I6)
  • Upravljanje prihodima u hotelijerstvu (I6)
  • Stručna praksa II